Sclavia din Germania: 3 Săptămâni de stat pe banca în pădure fără mâncare, fără bani!

Romanului i s-a promis din partea altui roman (vecin) ce este angajat la o firma GmbH din mijlocul Germaniei, ca dacă vine la ei la munca, va primi 9 euro pe ora salar + cazare pe gratis. După ce romanul a ajuns în Germania la locul de munca, i s-a spus ca el trebuie sa ii plătească celuilalt roman ce l-a adus, un comision de 250 € + pe fiecare luna chiria pentru patul de dormit în valoare de 250 € și ca în camera va sta cu încă alți 3 romani.

După 3 săptămâni jumate de munca, câte 12-14 ore/zilnc incl. Sâmbăta și Duminica, muncitorul roman i-a spus celui ce l-a adus din Romania dar și șefului neamt (de etnie turca), ca dorește sa i se dea contractul de munca sau un alt act doveditor, ca este angajat legal.

Doar pentru ca a avut curaj sa întrebe de asa ceva, cei 2, l-au luat pe romanul muncitor și l-au aruncat afara din casa, fără sa ii dea posibilitatea de a-și lua și restul de lucruri ce le avea în camera unde avea patul închiriat.

Am sunat la politie, le-am explicat care este problema, dar ei nu au fost curioși sa ajute și m-au pus sa îl duc la gara sa îl pun în tren spre casa. Am instintat politia ca aici nu este vorba doar ca o persoana este pe strada, sau de încălcare a dreptul muncii, și ba chiar mai mult, este vorba de încălcările “Legii Penale Germane” și ale “Drepturile Omului”.

Cu toate aceste informații, Politia Germana nu a dorit sa ajute și pentru ca nu puteam sa il las pe om mai departe în pădure la minus grade, am hotărât sa il iau cu mine.

Chiar de aseară, am pornit o campanie online pentru a ajuta acest roman cu un transport. Ca de obicei mobilizarea romanilor a fost mult mai mare și mai rapida ca a birocraților ce ne reprezinta interesele, în afara tarii, care nici pana astăzi nu s-au anunțat.

In drum spre Passau (sediu AEBS) am dat peste niște șoferi de la o firma de Transport Persoane Anglia-Romania, ce imediat au sărit în ajutor, fiind de acord sa îl ducă pana acasă fără nici un cost. Au refuzat sa se facă cunoscuți prin fapta lor, dorind doar sa facă un gest nobil și sa ajute un cocetatean la necaz.

Problema nu s-a terminat. La acea firma mai sunt încă zeci de romanii ce sunt sclavi (neplătiți de 2-3 luni) iar la unii dintre ei, reținute chiar și actele de identitate.

Sfat de la politia Germana: Sa meargă la Consulatul României sau Ambasada și sa-și deie actele pierdute.

Pe lângă aceasta informație foarte eronata, acești bugetari plătiți cu bani multi, nu știau nici măcar ca exista încă vama și ca un cetățean roman, are nevoie totuși de un document valabil, pentru a călători.

Erich Mocanu
Filmare personala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X