Cine sunt / Fii alături de mine!

Mă numesc Erich Mocanu, mulți dintre voi mă cunoașteți deja, iar pentru cei care nu mă cunosc, voi face si o scurta prezentare.

Am 49 de ani, căsătorit si tata a 3 copii, (din păcate doar 2 lângă mine, cel mai mic zburând la cer la numai 7 luni).

Aceasta despărțire de micuțul Armin-Erich ne-a făcut pe mine si pe soția mea sa ajutam alți copii bolnavi sau nevoiași, astfel luând ființa si organizația AEBS.org „Auch Engel brauchen Schutzengel / Chiar si îngerii au nevoie de îngeri păzitori“.

 La început ne-am ocupat de aceste cazuri, dar pe parcurs au apărut si problemele romanilor plecați din tara spre un trai mai bun, dar care in noua Tara de Vis, întâmpina probleme si oameni de joasa calitate, ce profita de necunoașterea acestora in noua tara. Probleme de genul „salarii neplătite, munca la negru sau acte semnate in necunoștința de cauza, sunt unele dintre cele mai întâlnite probleme cu care se confrunta romanul nostru, plecat de lângă familie, pentru a asigura traiul mai bun celor ramași acasă.

 Probleme mai apar si la Ambasadele si Consulatele noastre din diaspora, care pe lângă programul de Patron pe care îl au, de cele mai multe ori nu pot fii de găsit la telefon, iar când răspund sunt aroganți sau te cheamă acolo, constatând ca după sute de Km si ore pierdute la coada, ca nu am fost informati corect despre toate actele necesare. Probleme sunt de tot felul, si toate sunt grave in felul lor, dar cele mai triste sunt cele de repatriere a decedatului din diaspora, unde statul roman nu exista iar de cele mai multe ori Tarile străine au Taxe peste Taxe.

 Privesc la părinți, soție, soț, copii neajutorații, care pe lângă durerea sufleteasca mai au si grija financiara cum sa-si înmormânteze creștinește „persoana plecata de lângă ei“. Nu iți rămâne decât sa apelezi la bunătatea si sensibilitatea romanului, care ar dorii sa ajute mai mult însă are si el problemele lui. Ambasadele, Consulatele sau cei alesi pana acum pentru diaspora, lipsesc cu totu in a ajuta aceste familii încercate destul de soarta. Politicienii își aduc aminte ca exista diaspora romana doar atunci când au nevoie de Voturi sau de o imagine publica.

Idea de a candida la alegerile Parlamentare, recunosc nu îmi aparține, ci a venit din partea mai multor romani pe care am reușit sa ii ajut in problemele lor, si care cred cu tarie ca as putea sa fac mai mult pentru ei dar si pentru alți romani, de acolo de unde se pornesc legile si hotărârile ce influențează atât de mult viată de zi cu zi.

 Aceasta încredere pe care ei mi-au acordat-o, m-a convins sa candidez ca Independent la alegerile Parlamentare din 2016, din partea diasporei. Nu sunt politician, nu mă pricep la vorbe mari si promisiuni in vânt, sunt un familist ce își dorește un mediu sigur pentru copii, o lume mai buna si un trai mai decent pentru toți romanii. Am văzut copii ce învață la lumina lumânării, si sunt premianți! Am văzut copii ce nu au ce îmbrăca, dar sunt totuși curați! Am văzut , Atâtea…!

Cred cu tărie ca se poate face mai mult pentru toți romanii indiferent ca sunt „Acasă sau cu gândul  Acasă“. Nu am afaceri si nici dorința de a deveni afacerist, rămân la bucuria ce o am atunci când o problema este rezolvata cu succes. Aceste bucurii, Zâmbete dar si un sincer Mulțumesc îmi oferă mai mult decât partea financiara pe care politicienii din ziua de azi, si-o doresc cu atâta ardoare.

 Mă bazez pe cunoștințele ce le-am dobândit lucrând cu oamenii pentru oameni. Îmi doresc ca si din Calitatea de Parlamentar de Diaspora, sa lucrez la fel de transparent cum am făcut-o  si pana acum la ong AEBS unde toate donațiile si cazurile au fost publice si fiecare donație s-a dus la cazul cu pricina. Stiu ca nu se face primăvara cu o floare, dar cred ca si o voce daca este puternica si are in spate oameni la fel de hotărâți se poate face auzita, poate sa schimbe ceva, sa aducă concepții noi in clasa politica actuala plina de corupție si interese ascunse.

  De aceasta data, am eu nevoie de voi, de sprijinul fiecărui roman, ce dorește sa schimbe ceva, de fiecare roman plecat ce își dorește un trai mai bun, o situație mai buna, mai sigura pentru el si pentru familia lui, pentru un viitor ce putem chiar noi oamenii de rând sa-l impunem clasei politice de la vârf, ce pana acum nu a arătat nici un interes fata de noi cei mici si nesemnificativi in mintea si planurile lor.

E timpul schimbării, E timpul sa arătam ca nu suntem mici, nici invizibili si nici putini. Sloganul ong-lui AEBS „Credința este Speranța, Din Speranța se nasc fapte, Faptele te schimba, iar tu poți schimba Lumea! Cred ca se potrivește si pentru noi, romanii plecați peste granițele tarii ce putem împreuna schimba clasa politica actuala, făcându-ne auziți si văzuți.

 Obiectivele mele vin tot de la romanii plecați din tara dar si de la familile ramase „Acasă“. Vorba Lunga, Sărăcia Omului; spune un vechi proverb romanesc. Așa ca haideți sa lăsăm vorbăria pentru politicieni si noi sa trecem la treaba, sa ne apucam de proiecte! 

https://erichmocanu.ro/2023/07/17/vreau-sa-fac-parte-din-echipa-lui-erich-mocanu-si-imi-doresc-sa-ne-poata-reprezenta-in-parlamentul-europeana/
facebook.com linkedin.com twitter.com
Categories:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

S.O.S. Romania e la un pas de prăbușire!
Sunați pe toți, ca avem nevoie de semnăturile și Votul lor. Daca nu faceți ce
In loc de cadouri trimise in strainatate, mai bine combatem Sărăcia din Romania
Asta e „Tara lucrului bine Făcut” după cum a spus președintele României, K.W. Iohannis acuma
CEDO are obligația de a se prezenta in toate limbile tarilor care au semnat convenția CEDO!
Semnată în 1950 de Consiliul Europei, CEDO este un tratat internațional care protejează drepturile omului și libertățile