EM Meniu

EM Meniu

I contact@erichmocanu.ro I tel. +40 736041440
Wed 03/Mar/2021 - 03:27

Germania: Lockdown-ul se prelungeste pana la mijlocul lui Februarie

Dupa mai bine de 7 ore de dezbatere intre Cancelarul Germaniei Angela Merkel (CDU) si Prim-Ministrii Landurilor, s-a ajuns la decizia ca Germania nu are voie sa largeasca restrictiile acuma, intr-o perioada in care au aparut 4 noi Mutati de SARS-COV-2.

Decizia 1:

Rezoluțiile anterioare ale guvernelor federale și ale statelor continuă să se aplice. Resp. Suplimentar Guvernele federale și de stat vor schimba rapid măsurile rezultate din această rezoluție implementa. Toate măsurile bazate pe aceste decizii comune ar trebui să se aplice inițial până la 14 februarie 2021. Guvernele Federale se vor întâlni în timp util înainte de expirarea măsurilor să discute ce vor face după 14 februarie. Un grup de lucru pe Nivelul șefului cancelariei federale și al șefilor școlii Cancelariile de stat și ale Senatului sunt însărcinate să dezvolte un concept pentru un seif până atunci și să dezvolte o strategie echitabilă de deschidere a scolilor.

Decizie 2:

Întâlnirile private raman ca si pana acuma. O gospodarie are voie sa se intalneasca doar cu un singur membru a aletei gospodari.

Decizia 3:

Purtarea mastii pentru gură și nas s-a dovedit a fi în pandemie o măsură deosebit de eficientă. Prin urmare, acoperirea gurii și nasului devine obligatorie prin oblativitatea de a purta Masca de Model FFP2, FFP3 sau KN95 în transportul public, precum și în magazinele comerciale .

Decizie 4:

Companiile de transportul public sunt obligate sa reduca nr. de pasageri la un minimul posibil pentru a respecta distanta intre calatori.

Decizie 5:

Companiile sunt obligate sa aplice HomeOffice pentru toate meseriile ce pot aplica aceasta masura.

Decizie 6:

Scolile si Gradinitele raman pana pe 14. Februarie inchise si sa aplice scoala de la distanta “Homescooling” . Scolile si Gradinitele trebuie sa gaseasca solutii pentru Îngrijire de Urgență pentru parintii ce nu isi pot lasa singuri Copii acasa.  Guvernele Federale sunt obligate sa se consilieze cu specialistríi si sa geseasca solutii de optimizare a scolii de la distanta si sa pregateasca un concept ce va fii aplicat dupa 14.Februarie.

Decizie 7: 

Caminele de Batrani si persoanele cu Handicap ramana inchise iar vizitatorii trebuie sa respecte restrictiile impuse. Purtarea Mastii FFP2 este obligatorie pe tot teritoriul institutiei si vizitatorii trebuie sa accepte Testele-Rapide de SARS-COV-2.

Decizie 8:

Slujbe în biserici, sinagogi și moschei, precum și întâlniri alte denumiri sunt posibile numai în următoarele condiții: Distanța minimă de 1,5 metri este menținută, obligația de a Purtați o mască medicală (minim FFP2). Cântatul in Cor sunt interzise. La întâlnirile cu mai mult de 10 participanți este obligativitatea de a Informa biroului de ordine publică cu cel puțin două zile lucrătoare înainte, dacă nu există  acorduri încheiate generale cu autoritățile competente.

Evaluează acest articol:

Lasă un răspuns