EM Meniu

EM Meniu

I contact@erichmocanu.ro I tel. +40 736041440
Sun 07/Mar/2021 - 03:09

Prima carte digitala de vaccinare Anti-Corona eliberat de orasul Altötting

În timp ce UE discută despre un posibil permis de vaccinare digitală și datele care trebuie înregistrate, districtul Altötting a emis primul card de vaccinare digitală.

Un medic pediatru în vârstă de 71 de ani, care încă practică, a primit vineri după-amiază cea de-a doua vaccinare corona și cardul de vaccinare cu cod QR, așa cum a explicat un purtător de cuvânt al biroului raional.

Numele, data nașterii, locul de reședință, vaccinul și cele două date de vaccinare sunt înregistrate pe card. Dacă persoana vaccinată scanează codul, poate salva datele pe smartphone.

Protecția datelor este garantată, datele sunt salvate doar pe card. Procedura a fost dezvoltată împreună cu Agenția pentru Prelucrarea Municipală a Datelor din Bavaria (AKDB). Aceasta a fost adusă de o companie din Köln care a creat certificate digitale.

Administratorul districtului Erwin Schneider (CSU) avea pe parcurs cartea de vaccinare. “Am vrut să începem de aici”, a spus purtătorul de cuvânt. „Administratorul districtului a vrut să le dea oamenilor ceva de predat.” Cardul de vaccinare este voluntar. Districtul va acoperi costurile.

Ideea a fost de a înregistra datele digital – și, eventual, de a le transfera către un sistem supraregional mai târziu. “Dacă faceți asta după câteva luni, ar trebui să înregistrați totul”, a spus purtătorul de cuvânt. În orice caz, nu este încă clar dacă dovada vaccinării va aduce avantaje și ce fel ar putea fi acestea. Privilegiile pentru persoanele vaccinate sunt puternic contestate.

Evaluează acest articol:

Lasă un răspuns