EM Meniu

EM Meniu

I contact@erichmocanu.ro I tel. +40 736041440
Sun 07/Mar/2021 - 03:20

Aproape 16.000 de persoane au fost întorși de la granițele germane cu Austria sau Republica Cehă.

La controalele la frontierele de la punctele de trecere către Germania din Republica Cehă și Austria, aproape 16.000 de persoane au fost respinse săptămâna aceasta, 4522 dintre ei fără un Test de Corona.

Controale la granița Germania-Cehia. −Foto: dpa

Potrivit unui raport al „Bild am Sonntag”, un total de 104.178 de persoane au fost verificate înainte de intrarea în Germania între 14 februarie și sâmbătă 20 februarie, iar un total de 15.877 de persoane au fost respinse. În plus față de lipsa testelor corona, cei respinși fie nu aveau înregistrare de călătorie digitală, fie nu se numărau printre excepțiile de intrare în Germania – cum ar fi medicii și personalul medical.

Informații despre restricții din Germania și Austria cât și formularul de înregistrare pentru a intra în germania, găsiți pe https.//aebs.org/

Guvernul federal declarase Republica Cehă, Slovacia și părți mari ale Tirolului în Austria drept așa-numitele zone cu variante noi de virus. De duminica trecută, doar germanii și străinii cu resedinta sau permis de ședere în Germania au avut voie să intre in Germania. Există excepții pentru șoferii de camioane și navetiștii transfrontalieri cu profesii relevante din punct de vedere sistematic.

Trebuie să aveți un test de coroană negativ care nu depășește 48 de ore.

Președintele poliției federale Dieter Romann a fost mulțumit. “Numărul de respingeri a scăzut proporțional de când au început controalele, deoarece călătorii se comportă din ce în ce mai mult în conformitate cu regulile datorate controalelor”, a spus el ziarului.

 

Evaluează acest articol:

Lasă un răspuns