Secretul Bancilor
Pana in Septembrie 2017 toate banciile din Austria sunt obligate, sa aplice in progranul de gestionare a conturilor, o aplicare ce anunta banca central europeana, toate conturile si transactiile facute international. Prin aceasta metoda, Fiscul Romanesc poate vedea mult mai simplu ce bani aveti in strainatate.

Noua bancnotă de 50 de euro
În luna aprilie, apare noua Bancnota de Cincizeci de Euro în circulație.

Taxa Radio-Tv
Din 2017 Taxa Radio-TV se mareste cu 6,5 la sută la 12,60 euro pe an. Antena clasica de  TV va fi oprita în cursul anului – si ve-ti fi abligat sa chiziționati echipament nou.

Roaming
Incepand cu 15.iunie 2017 când efectuezi apeluri în alte țări din UE, nu se mai plateste suprataxele internationale.

Legea privind traficul rutier
Din Ianuarie se mareste amenda daca ve-ti fi prins baut la volan sau cu telefonul in mana. Daca ve-ti fi prins de Radar si in poza se vede ca folositi telefonul sau nu aveti centura de siguranta, acesta dovada se va putea folosi pentru a va amenda.

Granita
Incepand cu 1 Ianuarie intra in viguare Proiectul „Europa in Siguranta“. In Regiunea Granitelor Austria-Ungaria-Italia-Slovenia vor fi mai multi Politisti in patrulare ca decat in 2016. Din primavara anului 2017 politisti vor avea si Bobycam. Bobycam sunt camere de filmare video, ce filmeaza toata interventia politistului.

Posta
Noul an aduce unele caracteristici noi pentru clienții poștale. In viitor, există scrisori în dimensiuni „S“ și „M“, un „pachet“ in „S“ și „M“ și pachete de dimensiuni „S“ la „XXL“. „Pachetul“ va costa intre 2.50 – 4.00 euro si e in doua dimensiuni, cu o greutate maximă de două kilograme.

Maternitate
Pana in Dec.2016 Concediul de Maternitate era in 4 variante. Incepand cu 2017 din 4 variante vor fi in viguare numai 2 variante.  Durata poate fi selectată în mod flexibil între aproximativ douăsprezece și 28 de luni pentru un părinte sau între 15,5 și 35 de luni pentru ambii părinți.

 

 

Schreibe einen Kommentar