Ministru Familiei doamna Sophie Karmasin si Ministru de Externe domnul Sebastian Kurz al Austriei pregătesc un proiect de lege pentru scăderea Alocației pentru copii rămăși în țara natală.

Paralel cu cei doi Ministri din Austria, Germania prin vocea Ministrului de Externe domnul Sigmar Gabriel șeful SPD dorește același lucru.

Chiar dacă Parlamentul European a menționat de mai multe ori, ca nu este acord cu o diferențiere a alocației copiilor în funcție de țara unde locuiesc, ministrul de externe a făcut deja primii pași, spre discriminare.

Domnul Sigmar Gabriel a trimis o scrisoare către Ministrul Finanțelor , în care ii cere să facă un calcul de trai a unui copil din țara și al unuia din străinătate.

Cu scăderea alocației, acești domni și doamne doresc ca banii plătiți pe alocații să nu mai plece spre alte țări, ci sa rămână tot la ei în țară. Încă nu se știe cât vor scădea alocațiile, dar cele mai optimiste voci spun un 50 la suta.

Nu pot susține o asemenea scădere a Alocației pentru copii, din partea Austriei și Germaniei, numai pe motivul, că o fi un caiet sau o rechizită mai ieftin în România decât în Germania sau Austria, dar pentru asta avem atâtea altele de plătit ce în aceste țări sunt susținute de către stat.

Nu accept nici variata domnului Sigmar Gabriel, ca foarte mulți escroci încasează alocația din Germania pe copii altuia. Aici tot ei sunt vinovați, pentru că nu verifica dacă părintele încasează banii și nu alte persoane. Ajutorul spre fraudare apare încă din cererea de alocație.

Aș fi de acord, cu o lege, ce obligă părinții sau persoanele ce au grijă de copilul din străinătate, să aibă un cont bancar pe numele lor si să nu se mai accepte virarea Alocației într-un cont pe un nume împuternicit, ce nu are nimic de a face cu îngrijirea copilului.

Erich Mocanu
Fondator Chiar si îngerii au nevoie de îngeri păzitori
Președinte ALDE Germania si Austria

3 Replies to “Germania și Austria s-au unit și doresc scăderea alocației pentru copii rămași în țara natală.”

  1. Soția mea lucrează de 7 ani ca ingrijitoare,în urmă cu 2 ani am început și eu să practic această meserie . De atunci ni sa sistat alocația din România pe motiv că nu lucrăm nici unul dintre părinți în țară și că o să o luăm din Austria.Fiica mea fiind destul de mare (17 ani), cardul cu alocația din România era în posesia ei pentru bani de cheltuială la școală,spunându-i că de azi în colo nu o să mai aibă bani pe card,mi-a pus niște întrebări la care nu am avut răspuns : Asta înseamnă că eu nu mai sun Român? Așa are statul grija mea? De ce copii asistaţilor sociali primesc alocații și eu nu ?Deabea aștept să-mi termin școala să plec din țara asta ! Deci prin legi strâmbe și o strategie defectuoasă,statul Român s-a scăpat de plata unei amărâte de alocații dar a pierdut un viitor contribuabil,și din păcate nu cred că suntem un caz izolat ! Alte state elaborează strategii pe termen lung pentru cetățenii lor,ale noastre unde sunt ?

  2. Același lucru l-am pățit și eu .Nu este corect dar , din păcate în România se poate întâmpla orice. :(((

    1. Buna, ce vi s-a întâmplat, ca nu înțeleg?

Schreibe einen Kommentar