In urma cu cativa ani buni, Dna. Monica Macovei actual Europarlamentar, a scos din Codul Penal infractiunea de Insulta, Calomnia, si Denigrarea. De atunci, majoritatea romanilor se cred Judecatori si Procurori si denigreaza persoane ce ei cred ca sunt vinovati pentru o fapta.

Aceste persoane nu fac atac doar la persoana asa spus vinovata, ci ataca si familia, prietenii, fara sa dea in judecata persoana, pentru a fi judecat de o instanta constitutionala cum este si normal intr-o tara democratica si dreapta.

Cer Parlamentului Romaniei dar si Guvernului sa Reintroduca in Codul Penal aceste Articole:

 1. Insulta era incriminată în art. 205 Codul Penal: „Atingerea adusă onoarei ori reputaţiei unei persoane prin cuvinte, prin gesturi sau prin orice alte mijloace, ori prin expunerea la batjocură, ori atribuirea unei persoane a unui defect, boală sau infirmitate care, chiar reale de-ar fi, nu ar trebui relevate”.
 2. Calomnia era incriminată în art. 206 Codul Penal: „Afirmarea sau imputarea în public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoană, care, dacă ar fi adevărată, ar expune acea persoană la o sancţiune penală, administrativă sau disciplinară, ori dispreţului public”.

Cer ca, aceste incalcari sa fie pedepsite chiar daca exista un adevar la mijloc, pentru ca nu este admisibil sa se aplice AutoJustitia. Singura masura legala este, darea in Judecata.

Sanctionarea incalcarii legii, sa fie facuta cu 3 salarii minime pe economie si pana la despagubirea daunelor morale si pagubelor dovedite.

La a 2-a abatere, persoana ce incalca legea sa fie sanctionata cu arest de la 1 luna la 3 ani si despagubirea daunelor morale si pagubelor dovedite.

 

 

6 Replies to “Insulta, Calomnia si Denigrarea trebuie urgent reintrodusa in Codul Penal”

 1. Insulta , defăimarea sunt sau nu infracţiuni acum în 2O19 ?

  1. Dupa legea germana, da. Dupa legea din Austria si romania nu direct, se poate merge si da in judecata civila.

  2. in romania nu sunt in codul penal, ci doar in codul civil

   1. Buna ziua! Pe data de 15 ianuarie 2019 am semnat cererea de divort , iar pe 20 martie s-a incheiat divortul. Fostul sot acum m-a actionat in judecata pentru un partaj de credit. Acest credit se termina de achitat pe data de 05.06.2019,dar el pe 21 februarie cand noi eram in divort a facut o refinantare din care a mai ramas in mana cu suma de 10.000 iar acum el doreste sa platesc rata jumatate cu el. Vreau sa stiu ce pot sa fac nu mi se pare normal sa platesc, el daca va face de acum ininte refinantari la acel credit eu ce fac voi plati ani de-a randul. Astept sa ma lamuriti sau un sfat. Va multumesc frumos!

 2. Sunt divortata am un copil in urma casniciei pe care am avut-o iar fistul o jigneste pe propria lui fiica prin mesaje si ma denigreaza in fata ei. Ce pot sa fac fata deja este satula.

  1. Daca aveți mesajele de denigrare și jignire, puteți merge la politie și depune o plângere. Mai puteți sa luați și un avocat, doar ca acela costa bani ce trebuie dumneavoastră sa ii investiți înainte. Încercați la Amtsgericht sa primiți un Beratungshilfeschein. Acest document atesta ca aveți venitul prea mic și statul va prelua costurile avocatului.

Schreibe einen Kommentar