Justiție

Frații si Surorile noastre au luptat in decembrie 89 pentru ca noi toți sa trăim in Democrație, Libertate, Dreptate, Respect si pentru Libera exprimare.

O Tara fără o justiție independentă, adică unde singurii Magistrați sunt doar Judecători, nu exista in toata Comunitatea europeana si nici măcar in America.

Deci in realitate nu se poate discuta de o adevărata Democrație, pentru ca odată ce un procuror este subordonat ierarhic, ministrului de Justiție in egalitate cu un Judecător, nu se poate vorbi de Dreptate si Egalitate.

Pentru ca realitatea este doar una singura si pentru noi poziția de Procuror si Avocat este una si aceeași, doar ca Clienții lor diferă, avem nevoie obligatoriu si in regim de urgenta de următoarele schimbării.

 1. Instanțele judecătorești singurii Magistrați
 • Este nevoie de o Instituție ce manegerează Instanțele judecătorești inclusiv pe angajații săi, ca sa nu mai existe contact si colaborare intre judecătorii, procurorii si legislativ.
 1. Legea Răspunderii Magistraților
 • Fiecare cetățean ce lucrează in instituțiile Judecătorești, cum sunt Judecători, Grefierii, femeile de servici, portarii trebuie sa răspundă administrativ si penal, pentru toate greșelile si erorile judiciare chiar daca nu sunt făcute cu intenție.
 1. Judecător din domeniu Penal de garda in zilele Libere si de Sărbătoare
 • Pentru a avea o justiție independenta si dreapta, in fiecare judecătorie Penala, trebuie sa existe si un judecător de garda, pentru emiterea mandate de arestare sau reținere preventiva. Doar așa putem asigura ca nimeni nu va fii arestat pe ne drept.
 1. Ministerul Public (Procurorii)
 • Scoaterea Procurorilor din sistemul ierarhic al Înaltei Curte de Casație si Justiție, pentru ca acest institut este unul Judecătoresc ce aparține de punctul 1 menționat mai sus.
 • Procurorul răspunde Penal, daca falsifica sau aduce in fata instanței judecătorești, dovezi si probe ilegal procurate.
 • Arestarea preventiva doar 12 ore fără aprobarea judecătorului.

Ca o tara sa fie democratica, este nevoie de 4 si nu de 3 puteri cum este la ora actuală.

 1. Legiuitorul: Parlamentul, Senatul, Guvern
 2. Executivul: Ministerul Public (Politia, Procuratura)
 3. Justiția: Instituțiile Judecătorești
 4. Constituția Romania: controlul asupra celor 3 domenii de a nu încalcă constituția.

Putem vorbii si de a 5a putere, dar așa cum scrie in Constituția României la Capitolul II , Președintele României nu este o putere in stat, ci are rolul doar de a echilibra si media intre Legiuitor si Societate, la respectarea Constituției. Daca observa ca nu se poate ajunge la concluzie clara, înștiințează Curtea Constituționala.

 • Procurorul General va fi ales pe o perioada de 4 ani prin votul tuturor procurorilor din Romania.
 • Procurorii au obligația, ca la maxim 3 luni de la deschiderea unui dosar cu arestare preventiva, sa înainteze dosarul instanțelor de Judecata.
 • Procurorii au obligația, ca la maxim 1 an de la deschiderea unui dosar cu cercetare in libertate, sa fie depus dosarul instanțelor de Judecata.
 • La ne respectarea acestor doua termene (trei luni si un an), dosarul se va închide ca si cum nu ar fii existat si pana nu exista probe clare, dosarul nu mai poate fi redeschis.
 • Procurorii si Judecători sunt plătiți prin salar si sporuri de Noapte si sporuri de Zile Libere oficiale lucrate.
 • Procurorii si Judecători vor ieși la pensie doar la îndeplinirea vârstei minime de 60 de ani.
 • Procurorii si Judecători vor primi pensie după calculul oferit de casa de pensie a tuturor cetățenilor României.
 • Daca Condamnatul nu primește in timpul menționat in lege sentința judecătorească, tot dosarul si sentința se anulează, așa cum nici nu ar fi existat.
 • Costurile de judecata si dar si a cercetării, vin preluate de cel ce nu a dus la îndeplinirea înștiințării Condamnatului.

Legislație

La ora actuala Romania este o tara, in care nici măcar Judecători nu mai știu care este legea in vigoare.

Romania are nevoie urgent de reconstruirea legislației, in așa fel încât sa fie simpla, clara si pe înțelesul tuturor cetățeniilor.

Este inacceptabil, ca Statul, Judecători si Procurorii sa impună cetățeanului de rând sa cunoască legea in vigoare, atâta timp cat nici ei personal nu o cunosc si nici nu o înțeleg.

Legile Românei trebuie refăcute si transformate in Coduri.
Codul Muncii, Codul Penal, Codul Civil, Codul Sănătății, Codul Educației, Codul Mediului, Codul Familiei, Codul Administrativ si așa mai departe.

Institutul Monitorul Oficial este obligat sa actualizeze zilnic imediat la intrarea in vigoare a noilor articole si ordonanțe, in așa fel, încât toți cetățenii României sa aibe acces la Legea in vigoare.

In domeniul Penal trebuie menționat gravitatea fiecărei fapte. Trebuie pus un prag la fiecare încălcare a articolelor legii Penale, pentru ca nu este de acceptat, ca o persoana ce vinde un buchet de flori cu 2 lei sa primească o pedeapsa cu Închisoarea.

Ministerul Justiției trebuie sa închidă portalul portal.just.ro sau sa scoată Numele fiecărui cetățean ce sunt in dosare. Romania este singura tara die Europa in care fără voia persoanelor din Dosar se publica numele lor in internet. Acest lucru este o încălcare a datelor personale. Aceasta încălcare o dovedește chiar Ministerul justiției, pentru ca online nu sunt puși si judecători, avocații si procurorii, ci doar persoanele din dosar.

Judecățile din domeniu Familiei trebuie sa fie cu ușile închise. Intimitatea personala trebuie sa rămână personala.

Schreibe einen Kommentar