Prevenția se va desfășura în toate structurile sanitare, cu precădere în linia întâi:  Cabintele medicilor de familie.

Efectuarea de screening de masă gratuit pentru gravide și pentru boli cronice precum diabet, cancer, tuberculoză.

Educație sanitară de dispensarizare și prevenție per pacient arondat, cu posibilități de disciplinare prin sancțiuni asupra asiguraților.

Pachet de norme de aplicare corelat cu evaluarea financiară reală alocată per pacient asigurat și decontarea la timp către furnizorul de servicii medicale.

Stimularea înființării centrelor medicale de provincie (sate, comune) prin pachete preferențiale de susținere financiară.

Simplificarea procedurilor de deschidere și funcționare pentru cabinetele medicale de specialitate.

Rețea de spitale sustenabilă, raportată geografic la teritoriul țării și depolitizarea sistemului sanitar.

Achiziție centralizată de medicamente, aparatură și materiale sanitare, bazată pe indici de consum istoric, cu descărcare individuală per asigurat;

Stimularea prin direcționare de fonduri către centre noi de cercetare și redeschiderea centrelor cu tradiție ( Ana Aslan, Cantacuzino ). Centre regionale și locale atașate spitalelor în vederea cercetării.

Stabilirea unui quantum real al valorii punctului de asigurat( pachet minim garantat de servicii medicale , care poate crește în funcție de cotizația lunară).

Casă unică de asigurări de sănătate, colectarea contribuțiilor de sănătate direct și unic la CNAS.

Licitații centralizate pentru achiziții, care să asigure prețuri competitive prin cantitate chiar și pentru cele mai calitative achiziții.

Eliminarea subvențiilor financiare acordate centrelor medicale private.

Controlul strict al calității actului medical, gestionarea corectă a fenomenului malpraxis, permeabilizarea accesului  Asociațiilor de Pacienți în controlul actului medical.

Schreibe einen Kommentar