Romanului i s-a promis din partea altui roman (vecin) ce este angajat la o firma GmbH din mijlocul Germaniei, ca dacă vine la ei la munca, va primi 9 euro pe ora salar + cazare pe gratis. După ce romanul a ajuns în Germania la locul de munca, i s-a spus ca el trebuie sa ii plătească celuilalt roman ce l-a adus, un comision de 250 € + pe fiecare luna chiria pentru patul de dormit în valoare de 250 € și ca în camera va sta cu încă alți 3 romani.

După 3 săptămâni jumate de munca, câte 12-14 ore/zilnc incl. Sâmbăta și Duminica, muncitorul roman i-a spus celui ce l-a adus din Romania dar și șefului neamt (de etnie turca), ca dorește sa i se dea contractul de munca sau un alt act doveditor, ca este angajat legal.

Doar pentru ca a avut curaj sa întrebe de asa ceva, cei 2, l-au luat pe romanul muncitor și l-au aruncat afara din casa, fără sa ii dea posibilitatea de a-și lua și restul de lucruri ce le avea în camera unde avea patul închiriat.

Am sunat la politie, le-am explicat care este problema, dar ei nu au fost curioși sa ajute și m-au pus sa îl duc la gara sa îl pun în tren spre casa. Am instintat politia ca aici nu este vorba doar ca o persoana este pe strada, sau de încălcare a dreptul muncii, și ba chiar mai mult, este vorba de încălcările “Legii Penale Germane” și ale “Drepturile Omului”.

Cu toate aceste informații, Politia Germana nu a dorit sa ajute și pentru ca nu puteam sa il las pe om mai departe în pădure la minus grade, am hotărât sa il iau cu mine.

Chiar de aseară, am pornit o campanie online pentru a ajuta acest roman cu un transport. Ca de obicei mobilizarea romanilor a fost mult mai mare și mai rapida ca a birocraților ce ne reprezinta interesele, în afara tarii, care nici pana astăzi nu s-au anunțat.

In drum spre Passau (sediu AEBS) am dat peste niște șoferi de la o firma de Transport Persoane Anglia-Romania, ce imediat au sărit în ajutor, fiind de acord sa îl ducă pana acasă fără nici un cost. Au refuzat sa se facă cunoscuți prin fapta lor, dorind doar sa facă un gest nobil și sa ajute un cocetatean la necaz.

Problema nu s-a terminat. La acea firma mai sunt încă zeci de romanii ce sunt sclavi (neplătiți de 2-3 luni) iar la unii dintre ei, reținute chiar și actele de identitate.

Sfat de la politia Germana: Sa meargă la Consulatul României sau Ambasada și sa-și deie actele pierdute.

Pe lângă aceasta informație foarte eronata, acești bugetari plătiți cu bani multi, nu știau nici măcar ca exista încă vama și ca un cetățean roman, are nevoie totuși de un document valabil, pentru a călători.

Erich Mocanu
Filmare personala

One Reply to “Sclavia din Germania: 3 Săptămâni de stat pe banca în pădure fără mâncare, fără bani!”

  1. Informare catre romanii care au ghinionul sa plece pentru a lucra afara( Germania).Germania este o tara( Stat federal social)unde primeaza drepturile celor ce vin din alte continente(cu Viza).Asa se face ca acestia folosesc toate Legile europene in favoarea Drepturilor Europene(de la azile politice pina la casatorii cu europeni,studiu)ulterior si foarte rapid fiind sustinuti pentru familie in Deutschland..La romani exista o prioritate la Moldoveni(cu pasaport romanesc si viza) fata de romani care vin din Tara Romaneasca si nu au nici un DREPT EUROPEAN recunoscut,nici dupa aderare la UE.De aceea se intimpla ca la Birourile de Consiliere( ex in Frankfurt) nu raspund decit selectiv la telefon si ajuta tot selectiv,in functie de relatii si cunostiinte ,din zone mai cu acces la granita din Vest a tarii(Sibiul de exemplu).Altfel nu exista ajutor specializat din Consiliere Romani in Germania.Oricum 1 singur Birou este ineficient,pe cind natiile care nu sunt dun Europa au sute de birouri).Deci nu are nimeni interesul sa faca ceva cu Romani in Germania,desi Economia este crescuta si salariile pot fi ridicate.Cine are interesul pentru romani,i-ar ajuta: incepind de la Biserica Ortodoxa si pina la toti avocatii de care ai nevoie pentru orice,oriunde,dar romani sunt in numar neconcurential cu cel al Moldovenilor si cel al turcilor,sau pakistanejilor,marocanilor.Acestia au azile politice,bani asigurati,job,studiul ,tot bine organizat si fluid si rapid.
    Romanii intra slugi la acestia si ajung bajocoriti cu fondurile colectate din Europa de tarile musulmane din cauza faptului ca acestia dezvolta firme clandestine pentru romani si bulgari.Polonejii nu sunt mafioti( cum se descrie mai sus).Polonejii sunt corecti!nsa ,romanii nu au aparare,sunt buni lucratori insa pacaliti,( de turci si yalte natii sau compatrioti )ajung sa recurga la bautura si cersatorie,decit sa se intoarca acasa.Eu am ajutat un om,acum am vazut altul care e batjocorit,insa daca anunt Politia Germana,nu vine,trateaza cu dispret si amuzament aceasta concurenta neloiala a Drepturilor Europene care sunt date pentru Pakistan si Maroc,Afganistan,India,China si Afrika.Romanii sunt *material de tun* sclavagiti in secolul XXI.
    Europarlamentarii nu vad,nu aud,nu raspund.Nu se crede decit publicitatea falsa sau sa spun care duce in eroare.Veniti prin contracte cu asigurari medicale,cu angajatorul.Daca va aflati in impas sunati la 110 Politia si sau un numar european Linie de ajutor european.Nu va lasati fara acte,atunci mai bine plecati din timp daca vi se cer acte pentru contract(dati. copii)deoarece turcii si moldovenii( unii)fac identitati false cu actele voastre (,buletinul vostru romanesc care nu are CIP)pentru musulmanii veniti prin Bulgaria( copiaza fizionomia din poza si dau identitatea voastra la musulmani fara Viza,permis de condus,actele masinii).Anuntati Politia si la linia de ajutor telefonic pentru Europa!Sunt multi deasemenea care au copii si traiesc din ajutor social ,fac firme de diferite( constructii,curatenie,gradini),si va vind la turci cu acte cu tot,ajungeti sclavi si cersetori .Iar Romanii nu sunt norocosi ca cei din Pakistam ,Turcia,Maroc,care devin europeni instant si traiesc cu belsug si demnitate din banii nostrii ai europenilor.
    Feriti-va de cei ce vind la turci( amintiti-va Miorita).

Schreibe einen Kommentar